לפעמים אנחנו עסוקים בפרויקט או עשייה מתוך בחירה שהיא לא בתשוקה שלנו.
אולי מדובר בתוכנית ישנה שכבר לא רלוונטית לנו היום? אנחנו עדיין נצמדים אליה מתוך הרגל ודבקות במטרה. אולי זה משהו שהייתה לנו תשוקה גדולה אליו עד לפני רגע, אבל נכון לעכשיו התשוקה הזאת חלפה או מבקשת תפנית חדשה. (זה תסמין נפוץ ומהותי בקרב אנשי המולטי, למשל).
כשאין בתוכנו תשוקה לעשייה מסויימת הדברים יתקעו וידשדשו ולא יזוזו. אנחנו מצידנו ננסה לפעמים לדחוף בכח (ללא תועלת) או שנאשים את עצמנו בחוסר מסוגלות או כשלון.
בפועל, התשוקה שלנו פשוט לא נמצאת שם. אי אפשר להכריח תשוקה אבל אפשר להקשיב לה כדי שתכוון אותנו למה כן יהיה נכון לנו.
האם נכונה לי המתודה או תהליכי העבודה?
לפעמים אנחנו מאמצים תהליכי עבודה שלא ממש מתאימים לנו רק כי "ככה עושים" או "ככה צריך". לפעמים הבחירה הזאת נובעת גם מחוסר היכרות עם דרכי עבודה אחרות שדרכן נוכל להפיק הרבה יותר.
לדוגמה: אנשי ה ADHD זקוקים לפרקי עשייה עם מקטעים, לעשייה של כמה דברים במקביל, לאפשרויות של תנועה תוך כדי עבודה, סביבת עבודה מותאמת לסינון רעשים והסחות דעת ועוד.
האפשרות השלישית לעשייה תקועה היא התנגדות. לרוב, ההתנגדויות מגיעות מתוך פחדים שחשוב להכיר.
- זה במילא לא יעבוד, אני אכשל גם הפעם.
- אני לא עושה את זה טוב כמו האחרים.
- רק אחרי תנאים כאלה ואחרים זה יוכל להצליח (תנאים רחוקים, כן?).
- מי אני שאציע שירות כזה בכלל? (היוש, תסמונת המתחזה).
- זה דורש ממני חשיפה שאני לא רוצה בה.
- אני מזהה שינויים וזה מבריח אותי לכיוון השני. אם ההרגשה היא שאנחנו עדיין בתשוקה והדרך טובה ומתאימה לנו גם כשהיא לא מאוד קלה, שווה לבדוק את האפשרות השלישית: יש בתוכנו התנגדות שעוצרת את תהליך העשייה.
שווה להקדיש לזה זמן ולעקוב צעד צעד כדי לזהות איפה נעוצה התקיעות, לא רק כדי לתקן אותה אלא בכלל כדי להבין מה נכון ומתאים לנו. לשאול את השאלות הנכונות זו אחת מהדרכים האהובות עלי לחשוף כל מה שמתחולל בנו בפנים.
אם אלו אינם עובדים שווה לבדוק אודות הפחד