המפתחות לסמכות הפנימית שלנו

קרה לך פעם שידעת מה מתאים לך, מהי הדרך הנכונה לפעול ומהי האפשרות שנוטה להיות הכי לטובתך ובכל זאת פעלת אחרת? 
יש סיכוי טוב שקול הסמכות הפנימית שלך עורפל על ידי מערכת חוקים או אמונות חיצוניים עשו את הבחירה עבורך במקומה. הם היו משכנעים, חזקים או מפחידים מספיק כדי להניא אותך מלבחור בקולך הפנימי, פשוט כי למדנו לסמוך יותר החוצה ופחות מבפנים.

על הסמכות החיצונית והפנימית

הסמכות החיצונית היא מקור המכתיב חוקים, נורמות, כללים והתנהגויות מקובלות שאינם נובעים מתוך שיקול הדעת והמוסר הפנימיים שלנו.
הסמכות החיצונית יכולה להיות למשל אדם פרטי, מוסד, חברה, משפחה, מקום עבודה ואפילו דת. 
הסמכות החיצונית היא חיונית ושומרת עלינו במקרים מסוימים כמו במערכת המשפט והחוק ונורמות המוסר החברתי. במקרה הזה הסמכות החיצונית יוצרת סדר, מספקת מסגרת ברורה להתנהגות ראויה ומונעת כאוס.

הסמכות הפנימית לעומת זאת היא קצת יותר חמקמקה ממערכת של חוקים ברורים כי היא נשענת על ערכים אישיים, תחושות פנימיות ונסיון אישי ולכן קל לנו יותר להטיל בה ספק ו"לשלול" ממנה את הכח שלה.
הסמכות הפנימית שלנו יודעת להטיל ספק. היא מאפשרת לנו לבחון באופן ביקורתי את הסמכות החיצונית כך שנוכל לחיות ולפעול באיזון ובחופש בין העולם הפנימי שלנו לבין זה שבחוץ.

איך הסמכות הפנימית מתבטאת בחיי היומיום?

כמעט בכל אספקט. החל מבחירת הבגדים שנרצה ללבוש בבוקר ועד לסגנון החיים כולו. 
אנחנו עושים בחירות על פי תחושת הבטן והאינטואיציה שלנו, מונחים על ידי חכמת נסיון העבר וגם דרך מערכת המוסר הפנימי והשקפת העולם האישית שלנו.
הורים מגדלים את ילדיהם בשיטות חינוך שהולמות את תפישת העולם שלהם, אנשי מקצוע מפתחים שיטות אינטגרטיביות שפיתחו בעצמם, אמנים יוצרים על פי רוחם ועוד.

למה הסמכות הפנימית שלנו חשובה בעצם?

כשאנחנו נותנים כח- יתר לשיקולים שמוכתבים מבחוץ ומוותרים על הסמכות הפנימית שלנו, אנחנו בעצם גם מטילים ספק בעצמנו ועלולים להרגיש בושה או אשמה אל מול הרצונות הפנימיים (קטנים אוד גדולים) שאנחנו נאלצים "להשתיק". 
ההקשבה לסמכות הפנימית שלנו מאפשרת לנו עצמאות מחשבתית, מחזקת את הבטחון העצמי, מעצימה את האמון בעצמנו ואת הערך העצמי, מעודדת אותנו לבטא את קולנו הייחודי, מבטאת את האותנטיות שלנו ומאפשרת לנו לחיות בשמחה, במימוש ובחופש.

כלים שיוכלו לעזור בחיזוק הסמכות הפנימית שלנו

כל כלי שיחזק את האמון והבטחון בעצמנו יעזור לנו לחיבור חזק יותר לסמכות הפנימית שלנו.
בחרתי שלושה תרגילים נגישים שלא מצריכים הרבה עבודה ואפילו מכניסים אקסטרה כיף לחיים שלנו:

1. שאלות חיבור

בכל מקום ורגע שאנחנו נזכרים, נוכל לשאול את עצמנו את כל אחת מהשאלות הבאות:
מה אני מרגישה עכשיו? (חיבור לתחושה הפנימית)
איך המרחב שאני נמצא\ת בו מרגיש לי? 
(חיבור אינטואיטיבי)
מה היה עוזר לי עכשיו? 
(תיקוף וחיבור להקשבה ולצרכים שלי)

2. לעשות משהו אחד ביום שקשור לביטוי עצמי

כל ביטוי עצמי יתן גם מקום לסמכות הפנימית שלנו- ליצירתיות, הקול והאותנטיות. יש מצב טוב שלפעמים נהיה אפילו ממש מופתעים ממה שיעלה. זה יכול להיות כל דבר: לשיר במקלחת, לכתוב פוסט, לצייר, לבשל מנה אהובה שבא לנו עליה, לנגן, לכתוב שיר ועוד אינסוף אפשרויות.

3. לחזק את העוגן הפנימי

העוגן הפנימי הולך יד ביד עם הסמכות הפנימית שלנו. הוא מאפשר לנו להתחבר ליציבות הפנימית שלנו גם בתוך טלטלות. במאמר שכתבתי על חיזוק העוגן הפנימי אפשר לקרוא על עוד חמש דרכים קלילות ומהנות לחזק את העוגן הפנימי בתוכנו.

היו פעמים שהסמכות הפנימית שלי הובילה גם לחוויות שהיו פחות טובות או שמצאתי את עצמי מתאכזבת בהן.
כשזה קרה, ביררתי בדיעבד והבנתי שהסמכות הפנימית שלי לא הייתה מעורבת ב100% בקבלת ההחלטות שלי ושהמחשבות, הפחדים והאמונות שלי קיבלו שליטה- וזה בסדר.

התנסויות אישיות מזקקות את החכמה שלנו ובונות עוד יסודות בתוך מי שאנחנו, לא באמת נוכל לגרוע אותן מעצמנו וכדאי להמשיך ולחזור לאותה נקודת התחלה שבה לסמכות הפנימית שלנו יש זכות (ואפילו חובה:) לנהל את חיינו.